Текст песни Македонская - Облаче

  • Исполнитель: Македонская
  • Название песни: Облаче
  • Дата добавления: 20.10.2018 | 22:15:04
  • Просмотров: 353
  • 0 чел. считают текст песни верным
  • 0 чел. считают текст песни неверным

Текст песни

Само една мисла и земјата не ја допирам
Патуваат очи боите на детските движења
Кај и да летам небото е исто
Облаци од пурпур дали јас сум таму родена

Нема да ги молам малите и бели ангели
да свират на лири и на харфи струни небески
дал виножитото има леб и вино
јас шепотам што си а не чуда недопирливи

Одам на прсти по сончеви зраци
и пар песни сонливи носам
чувај ме со светлост на само едно Сонце
сакам да врескам сакам да љубам

Пријди дојди смеј со мене
имам едно срце чука за тебе
гушни ме облаче види ме иста сум
насмеј се обравче ти крадешкум

Перевод песни

Just one thought and I don't touch the ground
The colors of children's movements travel eye to eye
Wherever I fly, the sky is the same
Clouds of purple if I was born there

I will not beg the little white angels
to play the lyre and the harpy stern celestial
gave the rainbow has bread and wine
I whisper what you are and not miracles untouchable

I walk on my toes in the sun
and a couple of sleepy songs I wear
keep me in the light of only one sun
I want to scream I want to love

Come and laugh with me
I have one heart beating for you
hug me cloud see me I'm the same
smile, you're a thief

Все тексты Македонская >>>